ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΠΡΑΓΑ ΤΑΞΙΔΙ, Χριστούγεννα

Πράγα τα Χριστούγεννα: Μια Παραμυθένια Εμπειρία

χριστουγεννα 2024 ευρωπη

Η Πράγα, η πρωτεύουσα της Τσεχίας, είναι γνωστή για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία της. Όμως, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, η πόλη μεταμορφώνεται σε έναν πραγματικό χειμερινό παραμυθένιο τόπο, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

1. Χριστουγεννιάτικες Αγορές (Vánoční Trhy)

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές της Πράγας είναι από τις πιο όμορφες και γραφικές στην Ευρώπη. Οι δύο πιο γνωστές βρίσκονται στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης (Staroměstské náměstí) και στην Πλατεία Wenceslas (Václavské náměstí). Τα ξύλινα σπιτάκια που γεμίζουν τις πλατείες, στολισμένα με λαμπιόνια, προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από τοπικά προϊόντα, όπως χειροποίητα στολίδια, ξύλινα παιχνίδια και παραδοσιακά γλυκά.

Οι μυρωδιές από ζεστό κρασί (svařák) και ψητά λουκάνικα πλημμυρίζουν τον αέρα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη θαλπωρή. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά γλυκά Trdelník, ένα είδος ζύμης ψημένο πάνω από ανοιχτή φωτιά και πασπαλισμένο με ζάχαρη και κανέλα.

2. Πλατεία της Παλιάς Πόλης

Το κέντρο της γιορτής είναι η Πλατεία της Παλιάς Πόλης, με το γιγάντιο χριστουγεννιάτικο δέντρο να δεσπόζει στο κέντρο της. Το δέντρο στολίζεται με χιλιάδες λαμπιόνια και κάθε βράδυ, το άναμμα του φωτίζει την πλατεία, προσελκύοντας ντόπιους και επισκέπτες.

Η πλατεία είναι γνωστή και για το διάσημο Αστρονομικό Ρολόι της, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πόλης. Την περίοδο των Χριστουγέννων, το ρολόι γίνεται ακόμα πιο μαγευτικό, με τις εκδηλώσεις και τα τραγούδια που λαμβάνουν χώρα γύρω του.

3. Περίπατος στη Γέφυρα του Καρόλου

Μια βόλτα στη διάσημη Γέφυρα του Καρόλου είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε, ειδικά τα Χριστούγεννα. Η θέα από τη γέφυρα, με τον ποταμό Μολδάβα και το Κάστρο της Πράγας στο βάθος, είναι μαγευτική. Κατά τη διάρκεια των εορτών, η γέφυρα φωτίζεται από χριστουγεννιάτικα φώτα και η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο ρομαντική, ειδικά αν πέφτει χιόνι.

4. Το Κάστρο της Πράγας

Το Κάστρο της Πράγας, ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα στον κόσμο, μετατρέπεται σε χριστουγεννιάτικο παραμύθι την περίοδο των εορτών. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη χριστουγεννιάτικη αγορά που στήνεται στους χώρους του κάστρου, καθώς και να δουν το στολισμένο εσωτερικό του καθεδρικού ναού του Αγίου Βίτου.

Από το κάστρο, μπορείτε να θαυμάσετε την πανοραμική θέα της στολισμένης πόλης, με τις κόκκινες στέγες και τους φωτισμένους δρόμους που θυμίζουν καρτ ποστάλ.

5. Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, η Πράγα φιλοξενεί πολλές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Οι χορωδίες ψάλλουν παραδοσιακά κάλαντα στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, ενώ πολλές εκκλησίες, όπως ο Ναός του Αγίου Νικολάου, προσφέρουν συναυλίες κλασικής μουσικής με έργα μεγάλων συνθετών, όπως ο Μπαχ και ο Μότσαρτ.

Επιπλέον, το διάσημο Εθνικό Θέατρο της Πράγας παρουσιάζει κλασικά έργα, όπως το μπαλέτο “Καρυοθραύστης”, προσφέροντας μια ακόμα πιο μαγευτική εμπειρία σε όσους επιθυμούν να ζήσουν τα Χριστούγεννα με τέχνη και κουλτούρα.

6. Χειμερινές Δραστηριότητες

Αν είστε λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων, η Πράγα προσφέρει ευκαιρίες για παγοδρομία σε διάφορα ανοιχτά παγοδρόμια που στήνονται σε κεντρικά σημεία της πόλης. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το παγοδρόμιο στην περιοχή της Πλατείας Δημοκρατίας (Náměstí Republiky), όπου μπορείτε να νοικιάσετε πατίνια και να απολαύσετε την εμπειρία μαζί με ντόπιους και τουρίστες.

Η Πράγα τα Χριστούγεννα είναι μια πόλη γεμάτη φως, χαρά και μαγεία. Είτε απολαμβάνετε τις αγορές, είτε περπατάτε στα ιστορικά δρομάκια της, κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία να νιώσετε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο απόλυτο. Η πόλη συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν και δημιουργεί ένα σκηνικό που κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν σαν να βρίσκονται σε παραμύθι.

ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ