ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΠΕΡΤΟΥΛΙΩΤΙΚΑ ΛΙΒΑΔΙΑ – 3 ΗΜΕΡΕΣ

3 ΗΜΕΡΕΣ
Μοναδική αναχώρηση: 15 Νοεμβρίου
Κωδικός ταξιδιού: 19-055

ΤΙΜΕΣ/ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ:
Δίκλινο 170€
Μονόκλινο: 210€

 


1η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συγκέντρωση το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Μυτιλήνη. Διανυκτέρευση εν πλω.


2η μέρα: ΑΓΙΟΣ. ΡΑΦΑΗΛ – ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ – ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ – ΜΟΛΥΒΟΣ – ΠΕΤΡΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ

Άφιξη το πρωί στην όμορφη Μυτιλήνη απλωμένη σε επτά λόφους, με το κάστρο στην κορυφή του πευκώνα και τα αρχοντικά κατά μήκος της προκυμαίας και ξεκινάμε την περιήγηση μας με πρώτο σταθμό τη Θέρμη όπου βρίσκεται το γνωστό Μοναστήρι των Αγίου Ραφαήλ, Αγίου Νικολάου και Αγίας Ειρήνης. Εδώ φυλάσσονται τα λείψανα των Αγίων που μαρτύρησαν στα χέρια των Τούρκων και τα οστά τους βρέθηκαν ύστερα από οράματα πιστών. Μετά το προσκύνημα συνεχίζουμε από τον παραλιακό δρόμο προς Μανταμάδο. Γιορτάζει σήμερα η Μονή του Αγίου Ταξιάρχη, του Αγίου προστάτη όλου του νησιού, με την θαυματουργή εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ανάγλυφη, καμωμένη, σύμφωνα με την παράδοση από χώμα και αίμα όλων των μοναχών που μαρτύρησαν με σφαγή από τους Σαρακηνούς πειρατές, τόπος προσευχής και θρησκευτικής γαλήνης. Συνεχίζουμε για Πέτρα, παραλιακό χωριό απλωμένο σε καταπράσινο κάμπο. Το χωριό οφείλει το όνομα του στην βράχο της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας που στέκεται σαν μετεωρίτης στην μέση του οικισμού. Επίσκεψη στην εκκλησία με 114 σκαλοπάτια και παραμονή για μπάνιο και γεύμα. Νωρίς το απόγευμα φεύγουμε για να επισκεφτούμε τον Μόλυβο, το πλέον τουριστικό μέρος του νησιού με το Γατελούζικο κάστρο του, τα στενά δρομάκια του και την θαυμάσια αρχιτεκτονική. Κατόπιν για το ξενοδοχείο μας,τακτοποίηση και δείπνο. Διανυκτέρευση.


3η μέρα: Μ.ΛΕΙΜΩΝΟΣ – ΣΙΓΡΙ – ΕΡΕΣΟΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για να περάσουμε την ημέρα μας στο δυτικό και όχι τόσο πράσινο μέρος του νησιού. Κάνουμε μια πρώτη στάση στη Μονή Λειμώνος (Άγιος Ιγνάτιος) η οποία χαρακτηρίζεται μικρογραφία του Αγίου όρους και στεγάζει σημαντικό μουσείο με πολύτιμα κειμήλια. Κατόπιν για Σίγρι όπου θα επισκεφτούμε το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο του απολιθωμένου δάσους σε μικρογραφία το οποίο αποτελεί ένα εντυπωσιακό θέαμα καθώς διατηρείται σε άριστη κατάσταση για 21 εκ. χρόνια γύρω από τα ηφαιστειακά πετρώματα. Στην συνέχεια για την υπέροχη αμμώδη παραλία της Σκάλας Ερεσού όπου και παραμονή για μπάνιο και γεύμα. Νωρίς το απόγευμα και αφού διασχίσουμε τον κόλπο Καλλονής σύντομη στάση στη Σκάλα καλλονής γνώστη για τις σαρδέλες της και από εκεί επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


4η μέρα: ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ-ΠΛΩΜΑΡΙ-ΑΓΙΑΣΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για να περάσουμε από τη Σουράδα με τα υπέροχα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και από εκεί για Βαρειά και Καγιάνι με την πανοραμική θέα της πόλης. Προσκύνημα στον δεύτερο Ταξιάρχη του νησιού, των ναυτικών και προαιρετική επίσκεψη στο μουσείο Θεόφιλου όπου και τα περισσότερα έργα του λαϊκου μας ζωγράφου. Συνεχίζουμε για την πατρίδα του ούζου το φημισμένο Πλωμάρι όπου θα έχουμε επίσκεψη σε τοπική ποτοποιία και στη συνέχεια παραμονή για μπάνιο και γεύμα στην όμορφη παραλία.Το απόγευμα επιστροφή και επίσκεψη στην Αγιάσο όπου βρίσκεται ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου γνωστός για τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας «της Αγίας Σιών». Επιστροφή στη Μυτιλήνη, σχετικός χρόνος για τις τελευταίες μας αγορές και στη συνέχεια για το λιμάνι της πόλης όπου μας περιμένει το πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής στον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.


5η μέρα: Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

 



Περιλαμβάνονται

  • Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν
  • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο FAMISSI 3* στην Καλαμπάκα
  • 2 πρωινά μπουφέ
  • 2 δείπνα
  • τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο 53 – v.4389/16) ο οποίος ανέρχεται σε 1,50 ευρώ ανά διαμονή
  • αρχηγός συνοδός
  • ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ.


Δεν περιλαμβάνονται

  • Επιβάρυνση καμπίνας κατόπιν διαθεσιμότητας

Δίκλινη Εσωτερική (ΑΒ2) : Τιμή κατ’ άτομο μετ’ επιστροφής:60€
Τετράκλινη (ΑΒ4) : Τιμή κατ’ άτομο μετ’ επιστροφής: 50€

  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
  • Η σειρά του προγράμματος είναι πιθανόν να αλλάξει, αν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξέλιξη της εκδρομής, χωρίς καμία απολύτως παράλειψη.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.