ΜΑΛΤΑ ΤΑΞΙΔΙ

4ης μέρες στην Μάλτα: Τι προτείνουμε

4 μερες στη μαλτα

Η Μαλτα, ένας μικρός νησιωτικός τόπος στο κεντρικό Μεσόγειο, είναι γνωστή για την αρχιτεκτονική της πολυμορφία, την πλούσια ιστορία και τον κρυστάλλινο τουρκουάζ περίγυρο. Μια επίσκεψη διάρκειας τεσσάρων ημερών στη Μάλτα είναι αρκετή για να ανακαλύψετε τα κύρια αξιοθέατά της και να εμβαθύνετε στη μαγεία του τόπου.

Ημέρα 1: Εξερεύνηση της Βαλέτας Ξεκινήστε την περιπέτειά σας από την πρωτεύουσα της Μάλτας, τη Βαλέτα. Η Βαλέτα είναι γνωστή για τα μεσαιωνικά της τείχη και τα στενά δρομάκια. Ανακαλύψτε το Παλάτι του Μεγάλου Μεγίστη, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη και τους Κήπους του Άνω Μπαρακκά. Μην παραλείψετε να απολαύσετε τη θέα από τα τείχη προς τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ημέρα 2: Εξερεύνηση των Ιστορικών Αξιοθέατων Αφού εξερευνήσετε τη Βαλέτα, επισκεφθείτε τα ιστορικά αξιοθέατα του νησιού. Περιλαμβάνουν τους Αρχαιολογικούς Χώρους της Χαγκάρ Κιμ, τους Νεολιθικούς Ναούς της Ταρζιέντι και τη Χαλ-Σαφλιένι, καθώς και τα Ερείπια της Χαλ Μσαρρά. Αυτά τα μνημεία αποτελούν μέρος του πλούσιου πολιτιστικού κληρονομήματος της Μάλτας.

Ημέρα 3: Ηλιοθεραπεία και Θαλάσσια Δραστηριότητες Η Μάλτα είναι γνωστή για τον εκπληκτικό της καθαρότατο βυθό και τα καταγάλανα νερά της. Αφιερώστε μια μέρα για να απολαύσετε τις ηλιόλουστες παραλίες της νήσου. Μερικές δημοφιλείς παραλίες περιλαμβάνουν τη Γόζο Ραμλα, το Χλιέμπα, και την Παραλία του Γκζίρα.

Ημέρα 4: Γνωριμία με το Νησί Γόζο Τελειώνοντας τη διαμονή σας, κάντε μια ημερήσια εκδρομή στο νησί Γόζο, το οποίο βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μάλτας. Εκεί, μπορείτε να επισκεφθείτε το Φεντερίτζι, τον Πύργο του Αγίου Μαρτίνου και τον Ιερό της Καλύβας της Αποκάλυψης.

Μετά από αυτή την πεντακάθαρη επισκόπηση των πρωτογενών αξιοθέατων της Μάλτας, θα αφήσετε αυτόν τον μαγευτικό προορισμό με αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή.

ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΑΛΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ